1. Water drinken
  De huid verliest in de zomer veel vocht. Veel water drinken is dan een Must om het vocht gehalte op peil te houden
 2. Je gezicht en lijf beschermen tegen de zon
  De zon is veroorzaker nummer 1 van rimpels en andere vormen van veroudering. Om over het risico op huidkanker nog maar te zwijgen. Zonbescherming is een must als je huid je lief is. (Je krijgt ook dan nog steeds een mooie bruine kleur, zelfs een mooiere diepere kleur, dus smeren maar!)
 3. Zonnebrandcrèmes die tegen water bestand zijn bestaan niet.
  Na het zwemmen moet je jezelf dus weer flink insmeren. Hoe sneller de fles leeg is hoe beter! (Let ook op de zonnebrandcrèmes die claimen dat 1x per dag smeren voldoende is. Elke twee uur insmeren, (vooral kinderen) wanneer je lekker buiten of aan het zwembad van de zon aan het genieten bent.)
 4. Geef je huid s `avonds meer aandacht
  Overdag is het – bijvoorbeeld door transpiratie- vaak lastig om voor je huid een rijkere crème te gebruiken. Mijn tip gebruik overdag de LOOkX Sun Fluid SPF 30. Je bent dan goed beschermt en voorkomt uitdroging van de huid.
  In de avond reinig je je huid, gebruik je zo nodig de Polish Pads en geef je je huid een boost met de balancing of time-stop oil en hierover je verzorgingscrème.
 5. Twee maal per week een voedend masker is in de zomer geen overbodige luxe en zal de conditie van de huid flink verbeteren.
  Ben je niet zo van de maskers, of houd je vooral van lekker makkelijk. Gebruik dan onze O2 Relax Mask of de H2O Lift Mask. Deze kun je i.p.v. van je nachtverzorging aanbrengen en kun je gewoon mee slapen.
 6. Toch verbrand?
  Als je toch iets te veel van de zon genoten hebt, is het belangrijk de huid te koelen en te hydrateren. Douche dan ook zeker niet heet en gebruik na afloop en goed hydraterend masker. TIP: zet je masker voor het douchen in  koelkast voor een optimaal verkoelend en verfrissend effect op de huid!
 7. Eet gezond
  Een mooie huid komt niet alleen van de juiste verzorging maar ook van binnenuit. Dus eet lekker veel groenten, fruit en vette vis om je huid optimaal te houden.
 8. Pas op met scrubben en peelings
  Als we in de zomer van de zon genieten, reageert de huid hier meteen op door dode huidcellen vast te houden. Dit is haar natuurlijke beschermmechanisme, naast pigmentatie. Deze huidverdikking biedt een hoge beschermingsfactor. Wanneer je in de zomer te vaak je huid scrubt of peelt, zal je huid sneller verbranden. Wat kan leiden tot pigmentvlekken. Doe dit dus met mate. Heb je een hele gevoelige huid dan maximaal 1x per 2 weken. Bij een normale huid ongeveer 2x per week. Voor een persoonlijk advies, kun je altijd even een afspraak maken om langs te komen.
 9. Verslaafd aan een zon gebruinde huid?
  Gebruik dan een zelf bruinende crème of spray. De sprays die bij ons in de salon verkocht worden bevatten stoffen uit suikerbieten en suikerriet en zorgt dat de dode huidcellen van de bovenste laag bruin verkleuren. Deze zijn veilig in gebruik en weinig tot geen kans op strepen! Zelfs in mijn zwangerschap gebruik in de sprays om een mooi kleurtje te krijgen.
 10. Geniet!
  Stress is vaak en trigger voor veel huidaandoeningen en zorgt ervoor dat de barrièrefunctie van je huid beschadigt. (je beschermingsfunctie)
  Waardoor je huid op den duur vochtarm wordt. Door stress wordt je huid dof en ontstaan fijne lijntjes.
  Reden genoeg om lekker te gaan genieten van je welverdiende vakantie!

 

Marie-Louise

erkend-leerbedrijf-wit-2
lookx-2
cosmedix