Kan jij ook zo genieten van de winterzon?

Heerlijk wandelen in de zon, op de filets of lekker het bos in. Helemaal lekker maar zorg wel dat je je goed insmeert!
De zon is namelijk veroorzaker nr 1 van rimpels en een slappe huid. 
Natuurlijk moet je vooral lekker naar buiten gaan, genieten van de gezonde frisse lucht. Het enige wat je moet doen is je huid beschermen. Ook in de winter en op bewolkte dagen.

Hier 7 redenen om ook in de winter een zonnebrand te gebruiken:

 1. Rimpels
  Het is bewezen dat 80% van alle huidveroudering komt door UV-straling op de huid. Dus heel simpel gezegd krijg je van veel UV-straling rimpels. Rimpels horen natuurlijk bij het ouder worden, maar als je wilt voorkomen dat het te erg wordt kun je er beter voor zorgen dat je je huid goed insmeert met een hoge zonnefactor.
 2. Verbranding
  JA, ook in de winterzon kun je gewoon verbanden. Vaak heb je dit niet in de gaten omdat er vaak nog een fris windje staat. Een verbranding van de huid is heel slecht, doet pijn en herstelt heel langzaam, dus het zal heel lang een gevoelig stuk van je huid blijven.
 3. Gevaarlijk
  Teveel UV-straling kan er voor zorgen dat je huidkanker krijgt. Nou krijg je dit natuurlijk niet zomaar maar wel een extra goede reden om elke dag die zonnebrand te smeren.
 4. Uitdroging
  Je huid droogt heel erg uit door de zon, door je huid goed in te smeren en te beschermen heb je hier minder kans op.
 5. Pigment/ouderdomsvlekken
  De oorzaak van de meeste pigmentvlekken en ouderdomsvlekken is teveel blootstelling aan de zon. Vandaar dat ze vooral verschijnen op delen van je lichaam die meestal onbedekt zijn, je gezicht, handen en armen. Smeer je daarom dagelijks in met een goede zonnebrandfactor.
 6. Weerstand
  Te veel UV-straling op je huid zorgt ervoor dat je huid minder sterk wordt en je in het algemeen dus een mindere weerstand hebt. Hierdoor wordt je ook sneller ziek en krijg je eerder last van plekjes en vlekjes op je huid.
 7. Roodheid
  Heb je last van een hele gevoelige huid, rosacea of andere vervelende rode vlekken. Breng dan een zonnebrand aan om roodheden te verminderen. Je huid beschermen tegen de zon scheelt al een hoop extra roodheden.

Wanneer je al een tijdje bij Schoonheidssalon ZoMooi komt heb je ons natuurlijk allang gehoord of het belang van een dagelijkse zonnefactor. Zorg dus dat je in de winter na het aanbrengen van je huidverzorgingsproducten ook de tijd neemt om je huid te beschermen tegen de zon.

 

Wil je advies over welk product voor jouw huid geschikt is? Dan kunnen wij jouw daar bij helpen. Stuur dan een berichtje naar 06-20879274 of mail naar info@salonzomooi.nl en wij helpen jouw bij het vinden van een goede zonnefactor.

 

 

Marie-Louise

erkend-leerbedrijf-wit-2
lookx-2
cosmedix